Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA

näytä/piilota kaikki koordinaatit Koordinaatit
näytä/piilota kuvaus Kuvaus
näytä/piilota tutkimukset Tutkimukset
näytä/piilota linkit muihin aineistoihin Linkit Museoviraston muihin aineistoihin
Kuva: Kuvassa näkyy kallioon louhittua yhdyshautaa sekä konekivääriasema. Haudan seinät on tuettu betonilla. Aseman oviaukkolle myöhemmin asennettu puuovi on auki. Oikealla erottuu toisen tähystysaseman betonikattoa. Taustalla näkyy kartanon talli sekä muita rakennuksia. Kuvaussuuntana pohjoinen. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0 Sakari Kiuru 14.05.2013  Kuva: Kuvassa on katettu konekivääriasema. Asema on tehty betonista. Katon alkuperäiset teräspalkit on jätetty paikoilleen. Etualalla on ampuma-aukko, josta konekiväärimies on ampunut vihollista kohti. Oikealla seinällä on konekiväärin jäähdytysvesiastiaa varten tehty syvennys, jonka etuseinämä on rikottu. Muuten aseman rakenteet ovat ehjät.  Kuvaussuuntana luode. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0 Sakari Kiuru 14.05.2013  Kuva: Kuvassa on tähystysasema. Betonista valmistettu asema on kaivettu maahan korkeaan kumpuun. Taustalla näkyy kartanoon liittyvät tallit, muita rakennuksia sekä kenttä, jolla on kuljetusvaunuja hevosille. Kuvaussuuntana pohjois-luode. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0 Sakari Kiuru 14.05.2013  Kuva: Kuvassa näkyy konekivääriaseman katto. Kuvan keskellä betonisessa seinämässä erottuu juuri ja juuri ampuma-aukon yläreuna. Maa-aines ja matala kasvillisuus peittää aseman edustaa ja kattoa. Kuvaussuuntana kaakko. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0 Sakari Kiuru 14.05.2013

kysy tai anna palautetta tämän kohteen tiedoista

saavutettavuusseloste