KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA siirry kartalle omat tiedot
  på svenska
   
  ARKEOLOGISET KOHTEET
   kiinteä muinaisjäännös
   mahdollinen muinaisjäännös
   muu kulttuuriperintökohde
   löytöpaikka
   luonnonmuodostuma
   poistettu kiinteä muinais-
      jäännös (ei rauhoitettu)
   muu kohde                 
  kunta
 
  vanha kunta
 
  maakunta
 
  tyyppi
 
  tyypin tarkenne
 
  ajoitus
 
  vedenalainen kohde
 
  kohdenimi
 
  kohdetunnus
 
   
 
   
 
 
   
  kohteet maakunnittain
  kohteet maakuntamuseoittain
  kohteet ELY-keskuksittain
 

Muinaisjäännösrekisteri sisältää perustiedot Manner-Suomen kiinteistä muinaisjäännöksistä ja tietoja muista arkeologisista kohteista. Rekisterin tiedot perustuvat arkeologisiin kenttätöihin ja tutkimuksiin. Kohteisiin on linkitetty tietoja myös niihin liittyvistä tutkimuksista ja löydöistä. Rekisteri kattaa maantieteellisesti koko Manner-Suomen. Ahvenanmaan muinaisjäännösten hallinnoinnista ja tiedoista vastaa maakuntahallinto.

Rekisteriin tallennettujen kohteiden paikkatietoja voi ladata maksuttomasti Museoviraston latauspalvelusta. Museoviraston arkistossa olevien tutkimusraporttien tietoja voi selata ja digitoituja raportteja ladata myös Kulttuuriympäristön tutkimusraportit -tietokannasta, johon pääsee palveluikkunan etusivulta.

Muinaisjäännösrekisteriä päivitetään jatkuvasti osana viranomaistoimintaa, mutta sen tiedot voivat olla puutteellisia tai vanhentuneita. Kohteita koskevissa maankäyttöhankkeissa tulee aina olla yhteydessä Museovirastoon tai alueen maakuntamuseoon.

Ahvenanmaan muinaisjäännösten hallinnoinnista ja tiedoista vastaa maakuntahallinto. Ahvenanmaan arkeologisia kohteita voi katsella kartalta osoitteessa: https://aland.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=9d7cc07ab4004f0ca620038c4fd416ca

 
 

© Museovirasto