Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
på svenska  
   
 

ARKEOLOGISET KOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
  kohteet maakunnittain
  kohteet vastuumuseoittain
  kohteet ELY-keskuksittain
   
 
Kaivon seinää Klaukkalan Gunnarin kylätontilla Veli-Pekka Suhonen 2008

Muinaisjäännösrekisteri sisältää perustiedot Manner-Suomen kiinteistä muinaisjäännöksistä ja tietoja muista arkeologisista kohteista. Rekisterin tiedot perustuvat arkeologisiin kenttätöihin ja tutkimuksiin. Kohteisiin on linkitetty tietoja myös niihin liittyvistä tutkimuksista ja löydöistä. Rekisteri kattaa maantieteellisesti koko Manner-Suomen. Ahvenanmaan muinaisjäännösten hallinnoinnista ja tiedoista vastaa maakuntahallinto.

Rekisteriin tallennettujen kohteiden paikkatietoja voi ladata maksuttomasti Museoviraston latauspalvelusta. Museoviraston arkistossa olevien tutkimusraporttien tietoja voi selata ja digitoituja raportteja ladata myös Kulttuuriympäristön tutkimusraportit -tietokannasta, johon pääsee palveluikkunan etusivulta.

Muinaisjäännösrekisteriä päivitetään jatkuvasti osana viranomaistoimintaa, mutta sen tiedot voivat olla puutteellisia tai vanhentuneita. Kohteita koskevissa maankäyttöhankkeissa tulee aina olla yhteydessä Museovirastoon tai alueen vastuumuseoon.

Ahvenanmaan muinaisjäännösten hallinnoinnista ja tiedoista vastaa maakuntahallinto. Ahvenanmaan arkeologisia kohteita voi katsella kartalta tästä.

Kysy tai anna palautetta tästäpalvelusta

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste