Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

KULTTUURIYMPÄRISTÖN
TUTKIMUSRAPORTIT

  ohjesivu
   
  näytä/piilota hakulomake arkeologia
 
  näytä/piilota hakulomake rakennettu ympäristö
 
  näytä/piilota hakulomake kansatiede
 
  näytä/piilota hakulomake kaikki
 
 

Ohjeita tietojen hakuun

 
Kun haet kulttuuriympäristön tutkimusraportteja, voit kohdistaa haun kerralla joko arkeologian, rakennetun ympäristön tai kansatieteen raportteihin, tai kaikkiin samanaikaisesti. Selkeyden vuoksi on suositeltavaa hakea vain yhdestä kokonaisuudesta kerrallaan. Valitse haluttu aineistokokonaisuus + -merkistä.
 

Arkeologia

 
kunta
Jos haluat kohdistaa haun koko Suomen sijasta johonkin tiettyyn kuntaan, valitse valikosta oikea kunta. Kuntamuutokset päivittyvät listaan vuosittain helmikuun aikana. Valikossa on myös vaihtoehdot "ei kuntatietoa", "monta kuntaa" ja "ulkomaat".
 
vanha kunta
Voit hakea tämän valikon avulla kohteet, jotka ovat olleet jonkin tietyn, jo lakkautetun kunnan alueella. Kuntamuutostilanteissa lakkautettavat kunnat siirtyvät tähän valikkoon. Tämä valikko ei kuitenkaan ota huomioon vanhojen kuntien mahdollisesti useita erilaisia rajavaiheita.
 
kohdenimi
Kohdenimi-haussa voit hakea sellaisella nimellä tai nimen osalla, jota tässä rekisterissä on käytetty kohteen nimenä. Nimihakuun voi kirjoittaa nimen tai sen osan. Jos merkkijonon eteen tai perään lisää %-merkin haku löytää kaikki merkkijonon sisältävät kohdenimet. Esimerkki: Helsingissä nimihaku "Tuomarin" tuo 3 hakutulosta, mutta haku "%Tuomarin" 8 hakutulosta.
 
raportin nimi
Raportin nimi -haussa voit hakea sellaisella nimellä tai nimen osalla, joka on rekisteriin tallennetun tutkimusraportin nimenä. Nimihakuun voi kirjoittaa nimen tai sen osan. Jos merkkijonon eteen tai perään lisää %-merkin haku löytää kaikki merkkijonon sisältävät nimet.

Kokeile eri hakuvaihtoehtoja, esim. sama hakuehto kohteen nimihaussa TAI raportin nimihaussa. Metatiedot eivät ole välttämättä yhteneväisiä eri aikoina luetteloiduissa aineistoissa. Jos et löydä etsimääsi tarkalla haulla, kannattaa kokeilla mahdollisimman väljillä hakuehdoilla ja katkaista sanoja, niin saat enemmän tuloksia. Esim. rakennetun ympäristön puolella raportin nimi -kenttään syötettynä sana %tuomiokirk tuottaa huomattavasti enemmän tuloksia kuin sana %tuomiokirkko.
 
vuosi
Raporteille kirjataan tutkimusvuosi tekstimuodossa. Valikossa on kaikki vuosilukuvaihtoehdot, joita on tietojen tallennuksessa käytetty. Esimerkki: Jos et saa haulla "2008" haluamaasi hakutulosta, kokeile myös esimerkiksi vaihtoehtoja "2007-2008", "2008, 2009" tai "2008-2009".
 
tekijä
Tekijä-kentän nimi on muodossa Etunimi Sukunimi. Jos haluat hakea sukunimellä, käytä alussa merkkiä % (esim. %Virtanen).
 
tutkimustyyppi
Voit valita valikosta yhden vaihtoehdon mikäli haluat hakea vain tietyntyyppisten tutkimusten joukosta (esim. kaivaus tai inventointi).
 

Rakennettu ympäristö

 
Hakukenttiä "alue" ja "kylä" lukuunottamatta hakutoiminnot ovat samat kuin arkeologisten raporttien kohdalla. Katso ohjeet edeltä.
 

Kansatiede

 
Hakutoiminnot ovat samat kuin arkeologisten raporttien kohdalla. Katso ohjeet edeltä.
 

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste