Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

MUINAISKALUPÄIVÄKIRJA
ARKEOLOGISET KOKOELMAT

ohjesivu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
  näytä/piilota ajoituskriteerit ajoitus
 
   
 
   
 
 
  löydöt maakunnittain
  löydöt vastuumuseoittain
  löydöt ELY-keskuksittain
   
 

Ohjeita tietojen hakuun

 
Kun haet arkeologisten kokoelmien löytödiaarista, eli Muinaiskalupäiväkirjasta, tietoja, hakua kannattaa rajoittaa hakuehdoilla. Voit esimerkiksi hakea tietyn aikakauden löytöjä raksittamalla ajoitusvaihtoehtoja vasemman reunan yläosan listasta.
 
kunta
Jos haluat kohdistaa haun koko Suomen sijasta johonkin tiettyyn kuntaan, valitse valikosta oikea kunta. Kuntamuutokset päivittyvät listaan vuosittain helmikuun aikana. Valikossa on myös vaihtoehdot "ei kuntatietoa", "monta kuntaa" ja "ulkomaat".
 
maa
Voit valita valikosta maan, josta löytö on löydetty. Kokoelmissa on myös löyöjä, jotka on löydetty jostain muualta kuin Suomesta.
 
vanha kunta
Voit hakea tämän valikon avulla kohteet, jotka ovat olleet jonkin tietyn, jo lakkautetun kunnan alueella. Kuntamuutostilanteissa lakkautettavat kunnat siirtyvät tähän valikkoon. Tämä valikko ei kuitenkaan ota huomioon vanhojen kuntien mahdollisesti useita erilaisia rajavaiheita.
 
hankintatapa
Voit valita valikosta esineen hankintatavan (esimerkiksi kaivaus, lunastus tai lahja).
 
päänumero
Päänumero on kokoelman tunnistenumero, jonka alle listataan yhteen löytökokonaisuuteen liittyvät löydöt omille alanumeroilleen. Esimerkki 39523 on päänumero (asuinpaikkalöytöjä), jonka alla on 5 alanumeroa.
 
sanahaku
Sanahaun alla on valikko "sanahaun hakukenttä", josta voit valita kohdistuuko sanahaku kohdenimeen vai löydön luokitukseen. Kohdenimi tarkoittaa löytöpaikan nimeä. Sanahakukentässä voi hakea kokonaisella sanalla tai sen osalla. Jos merkkijonon eteen tai perään lisää %-merkin haku löytää kaikki merkkijonon sisältävät kohdenimet.
 
diariointipvm
Diariointipäivämäärä tarkoittaa päivämäärää, jolloin löytö on kirjattu Muinaiskalupäiväkirjaan. Päivämääräehdon voi laittaa joko alkuu tai loppuun, tai molempiin kenttiin.
Esimerkki:
"1.1.2017 -" haku tuo esiin löydöt, jotka on kirjattu järjestelmään vuoden 2017 aikana.
"- 31.12.1999" haku tuo esiin löydöt, jotka on kirjattu järjestelmään ennen vuotta 2000.
"1.6.2016 - 1.10.2016" haku tuo esiin kyseisenä ajanjaksona järjestelmään kirjatut löydöt.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste