KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA siirry kartalle omat tiedot
   
   
  MUINAISKALUPÄIVÄKIRJA
ARKEOLOGISET KOKOELMAT
   kivikausi
   pronssikausi
   varhaismetallikausi
   rautakausi
   esihistoriallinen
   historiallinen
   ajoittamaton   
  kunta
 
  maa
 
  vanha kunta
 
  maakunta
 
  hankintatapa
 
  päänumero
 
  sanahaku
 
  sanahaun hakukenttä
 
  diariointipvm (p.k.vvvv)
  -
  liitetiedosto
 
   
 
   
 
 
  löydöt maakunnittain
  löydöt maakuntamuseoittain
  löydöt ELY-keskuksittain
 

Muinaiskalupäiväkirja on arkeologisten kokoelmien löytödiaari, jossa on päänumeroittain perustiedot kokoelmiin tallennetuista löydöistä. Luettelointi alkaa vuodesta 1829, KM-numerosta 1. Tiedot ovat toistaiseksi puutteellisia vuosien 1895-1900 väliseltä ajalta. Näiltä osin paperimuotoisen Muinaiskalupäiväkirjan saa käyttöönsä tilauksesta Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelujen tutkijasaliin (Sturenkatu 2a).

Arkeologisiin kokoelmiin on vuodesta 2011 alkaen tallennettu myös historiallisen ajan arkeologiset löydöt.

Muinaiskalupäiväkirjan kautta voi katsella nyt myös digitoituja löytöluetteloita, joita lisätään tietokantaan Museoviraston arkiston digitointiprojektin edetessä. Suurin osa löytöluetteloista on saatavilla julkisesti. Osa digitoiduista aineistoista on saatavilla Museoverkon kautta rekisteröityneille käyttäjille ja asiakaspäätteillä tutkijasalissa. Näyttörajoitukset liittyvät pääosin yksityishenkilöiden tunnistetietoihin, joita ei voida julkaista verkossa.

Asiakirjoille on tehty digitoinnin yhteydessä optinen tekstintunnistus (OCR), mikä mahdollistaa sanahaut konekirjoitettuihin asiakirjoihin. Sanahakuja voi tehdä avaamalla löytöluettelotiedoston, painamalla hakukomennon (Ctrl + F) ja kirjoittamalla hakusanan. Käsinkirjoitetuille dokumenteille ei ole toistaiseksi mahdollista tehdä tekstintunnistusta. Huom! OCR-tekstintunnistukseen sisältyy lähes aina pieni virhemarginaali, joka on huomioitava tutkittaessa digitoituja löytöluetteloita sanahakujen avulla. Tekstintunnistus saattaa jättää tunnistamatta sanoja esim. alkuperäisten aineistojen heikon laadun tai erilaisten fonttien vuoksi.

 

© Museovirasto