Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

MUINAISKALUPÄIVÄKIRJA
ARKEOLOGISET KOKOELMAT

ohjesivu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
  näytä/piilota ajoituskriteerit ajoitus
 
   
 
   
 
 
  löydöt maakunnittain
  löydöt vastuumuseoittain
  löydöt ELY-keskuksittain
   
 

Muinaiskalupäiväkirja on arkeologisten kokoelmien pääluettelo, jossa on perustiedot kokoelmiin tallennetuista löydöistä. Pääluettelo sisältää sekä arkeologisten tutkimusten että yksityisten henkilöiden kokoelmiin toimittamien löytöjen luettelointitiedot. Arkeologisiin kokoelmiin on vuodesta 2011 alkaen tallennettu myös historiallisen ajan arkeologisia löytöjä. Luettelointi alkaa vuodesta 1829, KM-numerosta 1, ja sen jälkeen luettelointitietoa on muodostunut runsaasti.

Muinaiskalupäiväkirjan kautta voi katsella digitoituja löytöluetteloita. Suurin osa digitoiduista löytöluetteloista on saatavilla julkisesti verkossa ja osa on käytettävissä rekisteröityneille ammattilaiskäyttäjille Museoverkon kautta. Näyttörajoitukset liittyvät pääosin yksityishenkilöiden tunnistetietoihin, joita ei voida julkaista verkossa tietosuojasyistä. Verkossa näyttörajoitetut digitoidut aineistot ovat kuitenkin vapaasti selattavissa kaikille käyttäjille asiakaspäätteillä Arkisto- ja tietopalvelujen tutkijasalissa (Sturenkatu 2a).

Digitoituun aineistoon on mahdollista kohdistaa sanahakuja konekirjoitettujen luetteloiden osalta, sillä asiakirjoille on tehty digitoinnin yhteydessä optinen tekstintunnistus (OCR). Sanahaku tehdään avaamalla tiedosto, painamalla hakukomento (Ctrl + F) ja kirjoittamalla haluttu hakusana. Tekstintunnistukseen sisältyy aina virhemarginaali, joka kannattaa huomioida tutkittaessa digitoituja asiakirjoja sanahakujen avulla. Tekstintunnistus saattaa jättää tunnistamatta sanoja esimerkiksi alkuperäisten aineistojen laadun tai fonttityyppien vuoksi.

Kysy tai anna palautetta tästä palvelusta

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste