Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Valkeakoski
Rapola 999000244
Perustiedot
Osan nimi: Metsäalueet / Muinaislinna / Kuvio 38
Tunnus: 38
Pinta-ala: 1.60 ha
Yleiskuvaus
Alueella on muinaislinnan vallia.

Kuviolla on nuorta, noin 30 -vuotiasta kasvatusmetsikköä. Mäntyjen seassa kasvaa lehtipuita, erityisesti pihlajaa ja haapaa, mutta myös tammia ja muutamia visakoivuja. Kuvio sijaitsee osittain luonnonsuojelualueella.

Metsätyyppi: MT
Rajaus
Kuvio sijaitsee muinaislinnan itäpuolella vallien ulkorinteessä.
Tavoitteet
Alueelta on raivattu vesakkoa vuosina 1989 ja 1991-93. Mäntytaimikon ensiharvennus ja pystykarsintaa on tehty vuonna 1994. Tuolloin paljastettiin myös muinaislinnan vallit puustosta. Puutiheys männikössä on tällä hetkellä noin 1300 kpl/ha. Muinaislinnan vallit on raivattu vähintään kerran kesässä.

Tehtävät toimenpiteet: Muinaislinnan valleilta tulee kerran kesässä raivata haavan ja kuusen taimet. Männikön seassa kasvavia tammia ja visakoivuja tulee ottaa esille ja kasvattaa maisemapuiksi. Männikössä jatketaan runkojen pystykarsintaa noin metri ylöspäin. Se tulee tehdä tammi-maaliskuun välisenä aikana. Tavoitteena on kasvattaa männyistä runkopuita. Männikön toinen harvennus tulee tehdä vuoteen 2005 mennessä, jolloin avataan myös näköalasektoreita harjun itäpuolisille pelloille sekä etelään Hattulan Tenholan linnavuoren suuntaan.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste