Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Tampere
Mustavuoren puolustusvarustus 999000168
Perustiedot
Osan nimi: Mustavuori
Tunnus: A
Pinta-ala: 1.70 ha
Yleiskuvaus
Alue sijaitsee puistometsässä välittömästi laskettelurinteen pohjoispuolella Mustavuoren länsi-, pohjois- ja luoteisrinteillä. Hoitoalueen koko on noin 120 metriä x 120 metriä. Alueella on noin 400 metriä juoksuhautaa ja 16 linnoituksen inventoinnissa huomioitua kohdetta tai rakenteen osaa, kuten tuliasemaa
Tavoitteet
Museovirasto on perehtynyt esitettyyn hoitosuunnitelmaan Tampereen Mustavuoren puolustusvarustus osa-alue A -nimisen historiallisen ajan muinaisjäännösalueen (muinaisjäännösrekisteri nro. 1000002010) hoitamiseksi ja katsoo, että suunnitelma noudattaa niitä suuntaviivoja, joita on osoitettu Kalkun alueen Viheralueiden hoitosuunnitelmassa sekä joista on sovittu paikan päällä maastokatselmuksessa 4.11.2008. Hoidettava muinaisjäännösalue sijaitsee Tampereen kaupungin omistamalla puistometsäalueella.

Hoitohanke on osa Pirkanmaan maakuntamuseon hallinnoimaa Adoptoi monumentti-hanketta, jossa käytännön hoitotyöstä Mustavuoren puolustusvarustus osa-alue A:n osalta vastaa Suomi-Venäjä-seuran Messukylän osasto ry. Hoitovastuu Suomi-Venäjä-seuran Messukylän osastolle siirtyy erillisellä sopimuksella, josta on toimitettava kopio Museovirastolle.

Museovirasto myöntää Pirkanmaan maakuntamuseolle/Suomi-Venäjä-seuran Messukylän osasto ry:lle luvan Mustavuoren puolustusvarustuksen osa-alue A:n (väärä teksti alkuperäislausunnossa: Pispalan raja-aita muinaisjäännösalueen) hoitamiseksi 2.6.2009 lähtien toistaiseksi. Luvan tarkoittaman hoidon päättymisestä on ilmoitettava Museovirastoon.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste