Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Raasepori
Raaseporin linna 999000076
Perustiedot
Osan nimi: Linnanvoudin tupa ja teatteri
Tunnus: 8
Pinta-ala: 1.75 ha
Yleiskuvaus
Linnanvuodin tupa, Slottnektens stuga, ja teatteri sijoittuvat Raaseporin linnanrauniosta luoteeseen Galgbergetin eteläosaan ja edustalle. Linnanvoudin tupa ympäristöineen sijoittuu melko jyrkkään rinteeseen ja sieltä avautuu näköala linnalle sekä teatteriin. Sen pohjoispuolella sijaitsee teatterikahvila rakenteineen. Teatteri sijoittuu osin mäen rinteeseen, osin tasaiselle maalle mäen juurelle. Teatterin katsomoon mahtuu jopa 1200 henkeä ja linnaraunio sijoittuu näyttämön taustalle. Näyttämöstä itään sijoittuu mm. teatterilaisten käytössä olevia tilapäisrakennuksia. Puustoltaan alueet ovat pääasiassa avointa aluetta, paitsi teatterin itä- ja pohjoisosia.
Rajaus
Linnanvoudin tupa rajautuu omaksi kokonaisuudekseen topografisista ja teatterin rajaukseen liittyvistä syistä.

Teatterin alue rajautuu erillisen sopimuksen mukaan (4.5.1989 Museovirasto), jossa on määritelty teatterin toimintalue karttaliitteeseen.
Tavoitteet
Yleistavoitteena on alueiden siistinä pitäminen. Lisäksi on sovittu, että teatteri- ym. toiminta eivät saa tuottaa vahinkoa valtion omaisuudelle (sopimus 4.5.1989 Museoviraston kanssa). Alueen hoidon yleisohjeena on kasvillisuuden hoito yrittäjän ja teatterin toimijoiden tarpeiden mukaan.

Yrittäjä vastaa tuvan ja sen ympäristön hoidosta mukaanlukien teatterikahvila yhdessä Raseborgsgille r.f. kanssa (ks. hoitosuunnitelman liitekartta no. 3).

Västnyländska ungdomskringen r.f. vastaa teatterialueen hoidosta poislukien teatterikahvilan alue (ks. hoitosuunnitelman liitekartta no. 4).


© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste