Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Raasepori
Raaseporin linna 999000076
Perustiedot
Osan nimi: Linnakenttä
Tunnus: 2
Pinta-ala: 0.87 ha
Yleiskuvaus
Raaseporin linnakallion pohjois- ja länsipuolella sijaitsevat laajat ruohokentät, joilla on kesäaikana erilaista tapahtumatoimintaa. Alueella on vain harvakseltaan puita ja pensaita, ja nekin sijoittuvat polkujen varsille sekä linnakallion juurelle linnasta luoteeseen. Maisemallisesti linnakenttä muodostaa laajan avaran alueen linnakallion ympärille, missä raunio on helposti havaittavissa ja ihailtavissa. Linnakentän itäosan etelänurkassa kosteassa kasvillisuustiheikössä on havaittavissa vielä linnan puolustusjärjestelmän paaluja.

Linnakentällä on nähtävissä myös matala pohjoiseen vievä kaivanto, joka on linnan 1800-luvun restaurointeihin liittyvä rakenne. Aikanaan linnakentällä näkyneet kaksinkertaiset paaluvarustukset tulkittiin vallihautaa reunustaneiksi puurakenteiksi, joiden yhteyteen pyrittiin entisöimään vallihauta. (Drake 1983: 30).
Rajaus
Linnakenttä rajautuu etelässä, lännessä ja koillisessa polkuihin sekä teihin ja idässä linnakallioon ja sitä reunustavaan kävelyreittiin. Koillisessa linnakenttä rajautuu polun itäpuolella peltoon.
Tavoitteet
Hoidon yleistavoitteena on alueen pitäminen avoimena ja ilmeeltään siistinä. Ruoho on leikattu ja aluetta on laidunnettu ruohokasvillisuuden matalana pitämiseksi. Pensaskerroksen kasvillisuutta on jonkin verran raivattu ja valtapuusto on vuosittain pysynyt ennallaan, maisemallisesti merkittävän kokonaisuuden muodostaa linnan pohjoispuolella oleva tervaleppäryhmä. Linnakentän itäosassa oleva vesakoitunut alue kaipaa raivaamista muutaman vuoden välein, jotta alue ei kasva umpeen. Paalujen alueella oleva korkeakasvuinen ruoho- ja angervokasvusto jätetään pääosin koskematta kosteusolosuhteiden säilyttämiseksi ennallaan.

Alueen hoidosta vastaa Raseborgsgille r.f. Museoviraston kanssa tekemänsä sopimuksen puitteissa (ks. hoitosuunnitelman liitekartta 3).

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste