Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Sastamala
Kaukola Hiidenvainio 912400009
Perustiedot
Osan nimi: Hiidenvainio
Tunnus: B
Pinta-ala: 2.60 ha
  Sisältää perinnebiotoopin
Yleiskuvaus
Hiidenvainio B:n muodostaa vanhalla haka-alueella sijaitseva kalmisto-osa. Alue on kivikkoista vanhaa hakamaata, joka on pahoin umpeenkasvamassa. Alueen yleisilmettä leimaavat runsaat pylväskatajat.
Rajaus
Osa-alue B rajautuu lännessä osin kesanto peltoon ja puiston (osa-alue A), etelässä asuintonttiin ja teihen, idässä asuintontteihin ja pohjoisessa kesantopeltoon.

Osa-alue B on niittyä.
Tavoitteet
Palauttaa alueen ketomaisuus niittämällä ja harventamalla huonokuntoisia puita ja pensaita.

Alueen peruskunnostuksessa suoritetaan nitto vähintäin kaksi kertaa kesän aikana, jatkossa 2 kertaa kesäsät riippuen. kakki niittojäte viedään alueelta pois. Erityisesti on pyrittävä hävittämään paikoin laajatkin sananjalkakasvustot tarvittaessa vaikka viikottaisella niitoilla. tavoiteena on köyhdyttää alueen maaperää. Alueen pylväskatajista osa on neulasruosteen vaivaamia. Sen hävittämiseksi poistetaan kuolleet ja huonokuntoiset katajat ja oksat sekä harvennetaan katajasaarekkeita poistamalla lehtipuuta (leppää, seljaa ja pihlajaa). Hyväkuntoisia ja näyttäviä pihlajayksilöitä voidaan jättää maisemapuiksi. Alueella kasvavia mäntytaimia säästetään, kuuset voidaan poistaa.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste