Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Porvoo
Iso ja Pikku Linnamäki 612400001
Perustiedot
Osan nimi: Länsi- ja pohjoisrinne
Tunnus: 5
Pinta-ala: 1.81 ha
Yleiskuvaus
Pitkät, paikoin loivahkot ja paikoin jyrkähköt rinteet, joiden valtapuuna on kuusta ja mäntyä. Aiemmin alue oli kuusettunutta, mutta hakkuussa 2001 osa kuusikosta poistettiin. Hakkuun jälkeen alue on kasvittunut erityisesti lehtipuuston taimilla, myös kenttäkerros on elpynyt kuusikon voimakkaasta varjostuksesta. Länsireunaan aluetta leviää koristepensasta.
Rajaus
Lännessä Maarinniittyyn ja pohjoisessa linnavuoren rinnettä myötäilevään tiehen rajoittuva alue. Idässä alue rajautuu vallin lakeen.

Kasvillisuuden ja topografian sekä kulkureittien rajaama alue.
Tavoitteet
Hoidon tavoitteena on mäntyvaltaisen sekametsän kasvattaminen sekä puistomaisen yleisilmeen ylläpito. Kolopuita ei poisteta, samoin maapuut jätetään luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi metsään.

Hoidon toimenpiteinä korostuvat maastonsiivous, vesakonpoisto, taimikonhoito sekä yksittäisen valtapuiden poisto. Puustosta poistetaan kävijöiden kannalta vaarallista valtapuustoa. Pensaskerroksesta raivataan koristekasvilajeja. Kenttäkerroksen raivauksessa keskitytään vadelman sekä horsmalajien poistoon. Taimettumista tuetaan.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste