Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Lieto
Vanhalinna 423400002
Perustiedot
Osan nimi: Aittamäki
Tunnus: Aittamäki
Pinta-ala: 1.80 ha
Yleiskuvaus
Aittamäki aijaitsee linnavuoren itäpuolella ja se on puustoinen matalahko kumpare. Sen laella ja lounaisrinteen yläosassa sijaitsee Aittamäen roomalaisaikainen/viikinkiaikainen kalmisto, jonka tutkimusten yhteydessä ja kaivausalueen päältä puustoa poistettaessa paikalle muodostui avara kenttämäinen puuton alue, joka erottuu ympäristöstään erittäin rajusti.
Rajaus
Aittamäki on peltoihin ja lammaslaitumeen rajoittuva selkeä puustoinen mäki, jolla hoitotoimenpiteitä on tähän mennessä tehty sen laella sekä lännen ja etelänpuoleisilla (Härkätielle näkyville) rinteillä.
Tavoitteet
Häivyttää vähitellen kaivauslueen rajat harventamalla sen ympärillä olevaa puustoa ja pensaistoa sekä avaamalla näkymää Härkätielle sekä kalmistolta tielle että tieltä katsottuna kalmistoalueelle. Rinteiltä on poistettu erityisesti peitteisiä kuusia, mutta myös jonkinverran näkymiä peittäviä lehtipuita, jota kasvaa varsinkin pellonreunassa. Aittamäen lounaislaidalla on on kaksi vanhaa maakellaria sekä aivan mäen reunassa vanha aitta, josta koko mäkikin lienee saanut nykyisen nimensä. Rakenteiden ympäristö pidetään mahdollisimman vähäkasvuisena.

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste