Museovirasto
KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA
 
siirry kartalle omat tiedot
 
   
 

HOIDETUT
KULTTUURIYMPÄRISTÖKOHTEET

ohjesivu
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  -
   
 
   
 
 
  hoitokohteet maakunnittain
  hoitokohteet vastuumuseoittain
  hoitokohteet ELY-keskuksittain
   
 
Raasepori
Grabbacka Borgberget 220400030
Perustiedot
Osan nimi: Eteläinen alarinne
Tunnus: 2
Pinta-ala: 0.36 ha
Yleiskuvaus
Linnamäen laen ja kallioisen rinteen alapuolella etelässä ja kaakossa oleva maalajitepeitteinen metsäalue. Valtapuusto sekametsää, aluspuustona tiheä nuori kuusikko. Seassa maapuita ja lahopuita. Muodostaa hoitamattoman vyöhykkeen tilan pihapiirin ja linnamäen laen välille. Alueen länsipäässä kellarin raunio.

Alueen kasvillisuus on jätetty tietoisesti käsittelemättä, jotta se muodostaa näkö- ja kulkuesteen läheisen tilan pihapiirille.
Rajaus
Rajautuu etelässä peltoon, idässä maatilan pihapiiriin sekä ajouraan, lännessä kallioleikkaukseen ja pohjoisessa paljaaseen kalliorinteeseen.

Rajaus perustuu toiminnallisiin alueisiin sekä kasvillisuuteen.
Tavoitteet
Aluetta ei hoideta paitsi läntisintä osaa, missä linnamäelle vievä polku ympäristöineen sekä kellarin raunio pidetään avoimena vesakonpoiston avulla.

Maisemanhoidon menetelmistä korostuvat osittainen kasvillisuuden käsittelemättä jättäminen, maastonsiivous ja vesakonpoisto. Tarvittaessa yksittäisten valtapuiden poistoa.

Muinaisjäänöksen rakenteiden kunnostamiselle ei tarvetta.

Varustamiselle ei erityistä tarvetta.

Alueella työskenneltäessä on kiinnitettävä huomiota mahdollisiin historiallisen ajan asutusmerkkeihin. Alue ollut todennäköisesti peltoa tai niittyä jossain vaiheessa ennen metsittymistä. Tieura on ilmeisesti osa vanhaa 1700-luvun kartassa näkyvää kulkureittiä (Kuninkaan kartasto, kartta 20).

© Museovirasto
saavutettavuusseloste
tietosuojaseloste