KULTTUURIYMPÄRISTÖN PALVELUIKKUNA siirry kartalle omat tiedot
   
         
  Tervetuloa hakemaan tietoa kulttuuriympäristöstä

Kulttuuriympäristön palveluikkuna on Museoviraston ylläpitämä palvelu, joka sisältää viraston arkistoon, rekistereihin ja kokoelmiin tallennettua tietoa arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Palvelun kautta voi myös ladata maksutta kohteita koskevia paikkatietoaineistoja ja tutkimusraportteja.

 
 
 
  Käyttäjien tilastointi

Kulttuuriympäristön palveluikkunassa käytetään evästeitä käytön tilastointiin. Tilastointi tehdään Googlen Analytics-palvelun avulla.

Keräämme tilastoa voidaksemme kehittää palveluamme ja tarjotaksemme aineistoja paremmin käyttöösi. Tallennamme tietoja siitä kuinka paljon palveluja käytetään määrällisesti ja ajallisesti, mitkä aineistot ja kohteet kiinnostavat, miten käyttö jakaantuu maantieteellisesti sekä millaisilla laitteilla palveluita käytetään. Tallennettujen tilastotietojen perusteella emme halua, emmekä pysty yksilöimään käyttäjiä henkilöinä.

Tilastoinnin palveluntarjoaja Google käyttää tilastoa omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Huomioi, että selatessasi internetsivuja ollessasi kirjautuneena Googlen palveluihin, voi Google tunnistaa sinut myös henkilönä.

Jos et halua että sinua tilastoidaan, arvostamme valintaasi. Palveluikkuna on käytössäsi myös silloin kun estät evästeiden käytön selaimesi asetuksissa.

Lokitiedot

Kulttuuriympäristön palveluikkunan käytöstä tallennetaan teknistä lokia, jossa näkyy selaimesi ja palvelimen välinen tietoliikenne. Lokin avulla on mahdollista selvittää mistä ip-osoitteesta palvelua on käytetty. Lokin sisältöä käytetään vain silloin kun se on tietoturvaan tai tekniikkaan liittyvien ongelmien selvittämisen kannalta välttämätöntä.

Museovirasto voi luovuttaa lokitietoja vain toiselle viranomaiselle jonka tehtävänä on selvittää tietoturvaan liittyviä ongelmia tai rikkomuksia.

Antamasi palaute

Kulttuuriympäristön palveluikkunassa voit lähettää kysymyksiä tai antaa palautetta. Museoviraston saamat kysymykset ja palautteet tallennetaan ja niissä antamiasi tietoja käytetään sekä kohdetietojen että käyttäjille välitettävän tiedon parantamiseen. Palautteet ovat tärkeä osa kulttuuriympäristötiedon karttumista ja tietoa voidaan hyödyntää myös osana tutkimusta.

Palautteesi yhteydessä kysytään nimeä ja sähköpostiosoitetta. Näitä tietoja käytetään lähdetietona palautteesi yksilöimiseen sekä vastausten antamiseen.

Palautteita ja kysymyksiä sekä niihin liittyviä yhteystietoja voivat Museoviraston lisäksi tarpeen vaatiessa käsitellä myös muut sellaiset viranomaiset joiden tehtäviin kulttuuriympäristön suojelu ja tutkimus kuuluu. Tällaisia ovat mm. maakuntamuseot.


         

© Museovirasto